Expert: Ralph Vos

Regio
Functie: Teamleider Buitendienst/Adviseur Installatieconcepten
Expertise: Luchtbehandelingstechnieken, duurzame installatieconcepten voor woningen, kleine utiliteitsgebouwen en hieraan verwante regelgeving.
Ralph adviseert woningcorporaties, ontwikkelende aannemers, adviesbureaus en architecten op het gebied van installatieconcepten. Ralph is werkzaam in de regio Zuid- en Zuidwest Nederland.
Tel. (0522) 46 99 44

Blogs

image
Ventilatie met WTW in een bestaande woning, kan dat wel?

Door: Ralph Vos.
Daar kan ik kort en bondig een antwoord op geven, ja dat kan. Of het altijd kan en wat dan de beste mogelijkheid is om balansventilatie toe te passen in een bestaande woning moet per woning bekeken worden maar een oplossing is er nagenoeg altijd.

 

Lees verder
image
Willen we nou gasloos worden of energie besparen?

Door: Ralph Vos.
De laatste maanden wordt er veel gediscussieerd over het gasloos maken van bestaande woningen in NL Dit wordt de komende jaren alleen maar meer omdat er besloten is dat we in 2050 aardgasloos moeten zijn. Wat mij erg verbaasd is dat het met name gaat over alternatieven voor de cv-ketel. Pas als je goed zoekt kan je iets vinden over het beter isoleren van bestaande woningen. Gaan we niet voorbij aan het eigenlijke probleem?

Lees verder
image
Tiny houses en microwoningen zijn de trend, maar hoe gaan we het klimaat regelen?

Door: Ralph Vos.
Enige tijd geleden was ik op een woonboot wat eigenlijk heel goed te vergelijken is met de nu zo populaire tiny houses en microwoningen. Het verschil is dat je bij de boot omringd bent door water en dat je dus goed moet opletten bij het verlaten van je woning maar verder zijn er vooral overeenkomsten.

Lees verder
image
Doorbraak voor schone lucht!

Door: Ralph Vos.
Onlangs heeft milieudefensie een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Staat met als inzet het recht op schone lucht. De rechter heeft milieudefensie volledig in het recht gesteld. Nu betrof het in het kort geding de luchtkwaliteit van de buitenlucht maar zou het niet verstandig zijn om dit recht op schone lucht door te trekken naar de binnenluchtkwaliteit?
 

Lees verder
image
Subsidie Nul-Op-de-Meter-woning: wie volgt?

Door: Ralph Vos.
Hier word ik enthousiast van: € 21.000 subsidie per woning voor bewoners van de Biesbosstraat in Middelburg die hun woning volledig laten renoveren naar een volwaardige NOM-woning. En dan ook nog uitgevoerd met een aantal regionale partijen die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben op het gebied van energiezuinig bouwen en installeren.

Lees verder
image
Isolatie houdt signaal mobiele telefoon tegen maar wat doet het dan met verse buitenlucht?

Door: Ralph Vos.
Woningen worden tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat het telefoonsignaal niet meer door de muren heen komt. Het is natuurlijk erg vervelend dat je geen goede ontvangst hebt in je woning maar woningen worden niet voor niets zo goed geïsoleerd. Waarom worden woningen zo goed geïsoleerd?

Lees verder