Expert: Gerard in 't Veld

Regio
Functie: Technisch Commercieel Adviseur
Tel. (0522) 46 99 44

Blogs

image
Project SWAN Products: koelen, verwarmen en ventileren in 1

Door: Gerard in 't Veld.
Onlangs heeft SWAN Products, totaalleverancier van kantoormeubilair, in Nieuwkuijk haar nieuwe kantoor met magazijn geopend. Een prachtig pand waar veel aandacht aan is geschonken. Als geen ander weten ze bij ‘SWAN‘ hoe belangrijk een fijne werkplek is. Bij zo'n mooi nieuw pand mag natuurlijk een prettig binnenklimaat niet ontbreken. Het binnenklimaat hebben wij mogen verzorgen.
 

Lees verder
image
Beurs Eigen Huis: alles over het juiste binnenklimaat

Door: Gerard in't Veld.
Hoe krijg ik verse buitenlucht in huis zonder energie te verspillen? Hoe krijg ik fijnstofvrije lucht in huis en hoe hou ik vervuiling buiten de deur? Waarom moet ik mijn woning eigenlijk ventileren? Tijdens de beurs Eigen Huis in Utrecht geven wij als expert in lucht antwoord op deze belangrijke vragen. Bij Brink vinden wij namelijk dat iedereen moet kunnen genieten van een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Lees verder
image
Met 1 WTW-systeem meerdere woningen ventileren?

Door: Gerard in 't Veld.
Dat kan! Met de Multi Room Controller. Zoals de naam al doet vermoeden kun je met de Multi Room Controller letterlijk vertaald meerdere kamers controleren/regelen. Dit heeft betrekking op het regelen van de ventilatielucht op basis van ventilatie met warmteterugwinning (WTW).

Lees verder
image
Luchtverwarming toen en nu

Door: Gerard in 't Veld.
Tja vroeger .. Vroeger was alles beter zeggen ze wel eens. Dat geldt dan in ieder geval gelukkig niet voor de kwaliteit van woningen en installaties. Tegenwoordig zijn woningen zo goed geïsoleerd en kierdicht dat je nog maar heel weinig warmte nodig hebt om de woning te verwarmen. In de jaren '70, toen luchtverwarming opkwam, waren woningen niet of nauwelijks geïsoleerd.
 

Lees verder
image
Zitten we met tropische temperaturen te wachten op warmteterugwinning?

Door: Gerard in't Veld.
Het RIVM activeert een Nationaal Hitteplan voor het grootste deel van Nederland. Altijd lastig op dit soort dagen of je nou je ramen open op dicht moet houden om het binnen niet te warm te krijgen. Er is vaak behoefte om de ramen open te zetten en dan natuurlijk vooral 's avonds en 's nachts.

Lees verder