Suppliers

Een fabrikant is veel meer dan alleen een producent

Door: Menko Kraeima
In juli 2019 ben ik bij Brink Climate Systems BV begonnen als adviseur installatieconcepten voor Noord- en Noordwest Nederland. Er ligt inmiddels bijna een jaar achter me waarin ik veel heb geleerd van mijn collega’s maar ook van jullie als relaties.


Vanuit praktijkervaring naar adviserende rol
Na ruim 20 jaar bij een totaalinstallateur te hebben gewerkt trok het avontuur en wilde ik mijn praktisch opgedane ervaring in warmtepomptechnieken, zon thermische systemen en luchtbehandelingstechniek meer gaan inzetten in een adviserende rol. Brink bood me deze kans. Tijdens mijn installateurswerkzaamheden kwam ik al veel in contact met fabrikanten. Dit waren voor mijn idee partijen die veel focussen op eigen producten en de eigenschappen daarvan. Ook was mijn beeld van fabrikanten een soort van lopende band waar veelvuldig dezelfde producten worden geassembleerd. De werkelijkheid ligt wel wat anders ben ik inmiddels achter.

Van regelgeving tot installatieconcept
Mijn beeld klopte voor wat betreft ontwikkeling, productie en assemblage van producten, echter de kennis van regelgeving (Bouwbesluit, BENG, ISSO-publicaties) en bouwfysica in relatie tot deze producten zijn essentieel om de juiste installatieconcepten te kunnen opzetten. Het houdt dus niet op bij enkel kennis van het product; de aandacht van fabrikanten is ook sterk gefocust op nieuwe bouwmethodieken, gezond en comfortabel binnenklimaat, energieverbruik en uiteindelijk op wat het beste is voor de bewoner. Veranderende regelgeving en bouwmethodieken (Passief, Beng, NOM) zijn essentieel voor de ontwikkeling van oplossingen voor ‘morgen’.

Mijn ervaringen als adviseur installatieconcepten
Inmiddels heb ik zelf al de nodige projecten vanuit Brink begeleid. Hierbij word ik ondersteund door de adviesafdeling die (het aan tafel) besproken advies vorm kan geven in een technisch uitgewerkt voorstel en calculatie. Door in een vroeg stadium betrokken te zijn bij een projectontwikkeling, zorgt dit voor een goed gestroomlijnd proces. In de eerste fase wordt de koers bepaald hoe woningen of appartementen worden verwarmd, geventileerd en gekoeld. Al deze disciplines heeft Brink in verschillende varianten in het programma.

De bewoner is maatgevend
De vraag naar luchtbehandeling in woningen neemt toe. De snelheid en regelbaarheid van luchtbehandeling is essentieel in relatie tot de zeer goede bouwfysische eigenschappen en eisen uit het Bouwbesluit. Brink kan deze disciplines in een concept samenvoegen maar ook combinaties met stralingswarmte zijn uiteraard mogelijk. Uiteindelijk is de tevredenheid van de eindgebruiker maatgevend. Heel veel factoren hebben daar invloed op. Denk hierbij aan de behaaglijkheidstheorie van Fanger. Ik ga daar graag in mijn volgende blog op verder.

Wij innoveren om de lucht voor elke ademhaling perfect te krijgen
Tijden zijn veranderd. Wij denken vandaag de dag niet meer aan het leveren van ‘producten’ maar aan het leveren van schone lucht. Het is ons doel om iedereen te kunnen laten genieten van de meest schone lucht in huis. Wij hebben een duidelijke visie op wat goede lucht inhoudt. ‘Excellent air’ staat voor gezonde, gefilterde lucht met een prettige temperatuur en een ideale luchtvochtigheid. Volledig toegespitst op de bewoner. De focus op excellent air is de drijfveer achter alle productoplossingen en innovaties die wij elke dag weer met elkaar realiseren. Wij innoveren om voor elke ademhaling de lucht perfect te krijgen. Hoe wij dit doen zie je in onderstaande video.

Breathe Excellence: What is excellent air


Ik wilde mijn eerste ervaringen bij een fabrikant met jullie delen en mijzelf voorstellen aan diegene die ik nog niet heb ontmoet. Ik hoop als adviseur installatieconcepten samen met jou te kunnen sparren over installatieconcepten en alle facetten die daarbij een rol spelen. Voorlopig nog even digitaal of telefonisch, maar in de toekomst uiteraard in real life!

 
 Security code

Indien je een reactie plaats op het blog ga je akkoord met de privacyverklaring van Brink.